Rejtélyes urna a kaposvári temetőben

„Rejtélyes urna a kaposvári temetőben

Sok az üres sírhely, drága a temetés. Somogy megyében egyre több hozzátartozó inkább hazaviszi az urnát a hamvasztás után, és nem rendez temetést, hogy így spóroljon. Tegnap viszont egy urna visszakerült a temetőbe, amin, a szokásokkal ellentétben nem volt azonosító. A temető vezetése arra gyanakszik, hogy annak, aki otthagyta az urnát, nem volt pénze temetésre.”
(RTL Híradó - Borsody István)

 A napokban a fenti írás került a szemem elé. Elgondolkoztam, vajon mért – mitől „hír” ez.
Nos, ez megint egy olyan hír, ami arra jó, hogy elkendőzzék a valódi okokat. Akinek nem telik temetésre és hazaviszi az urnát, nem tartom valószínűnek, hogy az gondol egyet és belopja a temetőbe. Egyszerűbb bárhol szétszórni a hamvakat.
A valódi ok a profit éhség.
Az ilyen fajta hírekkel igyekszenek alátámasztani – megindokolni az újabb temetkezési törvény módosításait. És vajon mért is kell mosósítani a törvényt? A választ, a fenti sorokban olvashatjuk, vagyis nagyon sokan nem tudják előteremteni a pénzt a drága temetésre, kevés a temetés – kevés a bevétel. Akiknek alig telik a megélhetésre, azok hogy tudnák kifizetni a méltó temetési költségeket.
Nos ha nem tudják, akkor rákényszerítjük. Hoznak egy „törvényt”, és már meg is van. Legfeljebb elárvereztetik a lakásukat, nem számít, eggyel több hajléktalan család tölti az életét a szabadban.
Alapvető emberi jog, hogy saját magam rendelkezhessek a halálom körülményeiről.
Miért korlátozzák az alapvető emberi jogokat?
Mert valakiknek kell a profit?







11/1 Gyertyatartó


http://urnakeszito.hu/


Népszerű bejegyzések